activitats 1.jpg
activitats 2.jpg
activitats 3.jpg
activitats 4.jpg
activitats 5.jpg

Dates à retenir

1 Fira d'herbes remeieres i productes naturals
Tuixent / Últim diumenge de maig
Amb aquesta festa, els tuixentins recuperen el tradicional ofici de les trementinaires, que van desenvolupar les dones de la vall de Tuixén des de finals del segle XIX fins a la dècada dels anys 60 i que consistia a vendre els remeis naturals que elaboraven.

 

2 Mercat medieval dels canonges
La Seu d'Urgell / 1r cap de setmana de Juny
El centre històric de la ciutat es transforma durant aquests dies en un gran escenari on el temps sembla tornar enrere i on viureu gratificants sensacions de màgia i alegria per la música i els espectacles; els colors dels vestits, les teles i les parades; les olors; els sabors i el caliu dels urgellencs i les urgellenques.

 

3 Mostra de Curtmetratges Pirinencs PICURT
Artedó / Últim cap de setmana de Juny / www.picurt.org
No deixeu d'assistir a aquest interessant festival de curtmetratges del Pirineu que reivindica la cultura i l'entitat del món rural amb una mostra del millor cinema de muntanya.


4 Trobada d'acordionistes del Pirineu
Arsèguel / Últim cap de setmana de Juliol
Durant uns dies, les notes que s'escapen dels acordions emplenen tots els carrers, places i racons del poble d'Arsèguel. Situat al peu del Cadí, el millor festival d'acordió diatònic d'Europa, aplega acordionistes de les terres pirinenques, d'Europa i del continent americà. Els més grans intèrprets hi fan cap un any i un altre per tocar, cantar i ballar fins a la matinada.


5 Cursos de la Universitat d'estiu de Lleida
La Seu d'Urgell / Juliol / www.laseu.org
Inscriviu-vos als cursos i tallers de diferent temàtica i interessants continguts que any rera any aborden les qüestions socials més actuals i les noves tendencies del segle XXI.


6 Festival Internacional de Música Joan Brudieu
La Seu d'Urgell / Juliol i Agost / www.festivalbrudieu.net
Gaudiu durant la vostra estada d'aquest recomanable cicle de concerts de música clàssica en el marc del patrimoni monumental de la ciutat.


7 Espectacle Medieval Retaule de Sant Ermengol
La Seu d'Urgell / 1a quinzena d'Agost / www.retaulesantermengol.org
Reviviu la grandiositat de l'Edat Medieval amb aquesta fantàstica representació de música i llum que evoca moments de la vida de Sant Ermengol bisbe d'Urgell a l’incomparable claustre romànic de la Catedral de La Seu d'Urgell


8 Fira de Sant Ermengol. Fira de formatges i artesania dels pirineus
La Seu d'Urgell / 3r cap de setmana d'octubre
La Fira acull en un espai comú els millors formatgers artesans provinents de tot l'arc pirinenc, del Mediterrani a l'Atlàntic i dels vessants nord i sud de la serralada. Els visitants podran trobar formatges elaborats als Pirineus catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos.


9 Fira del Cavall hispà-bretó
Puigcerdà / 1r cap de setmana de novembre
La capital catalana del cavall hispà-bretó celebra aquesta fira on es poden trobar els millors exemplars de la comarca. Paral·lelament també es celebra un concurs monogràfic d'aquesta raça equina, que té lloc el dissabte de la fira.

 


Jusqu'à
ACCUEIL